Wijnkaart

Bubbels

Cava Campo Viejo Brut Reserva, Spanje.

Te verkrijgen per glas of per fles.

Deze cava heeft karakter, eigenheid en body. Zo is hij weliswaar gemaakt van de drie klassieke druivenrassen maar ligt het % aan gebruikte Xarel-lo heel wat hoger, wat aan deze mousserende wijn een mooie en echt volle structuur geeft. Bovendien is dit product van het type reserva, wat betekent dat hij 18 maanden heeft gerijpt op zijn droesem. Tel deze twee aspecten bij elkaar en voeg daarbij een erg getalenteerde wijnmaakster en je bekomt een schuimwijn met een bijzondere eigenheid. Deze cava is mond vullend, rond en heel goed gestructureerd, van het droge type “Brut”, maar toch met een rijke afdronk.

Witte wijnen

False Bay Chenin Blanc, Zuid Afrika

Door de biologische manier van werken op het wijnhuis Waterkloof opteert de wijnmaker voor een natuurlijke en wilde gisting. Dit resulteert in een trager maar fijner fermentatieproces, waardoor elegantere wijnen verkregen worden. Opvallend bij deze Chenin zijn de aroma’s van rijpe appel en tropisch fruit, mooi onderbouwd door frisse zuren 

Misty Cove Sauvignon Blanc, Nieuw Zeeland

Zoals de naam doet vermoeden ligt het wijnhuis in een baai nabij de zee. De mist en koele wind zorgen voor een zeer aromatische wijn met “grassige” tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is jong op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk. De aanwezige frisse zuren maken de wijn zeer levendig.

Deen Chardonnay, Riverina, Australië

De druiven voor deze sappige witte wijn worden in de ochtend geoogst, geperst en vervolgens op kamertemperatuur gefermenteerd om de fruitigheid van de wijn te bevorderen. Een deel van het sap gist in Amerikaanse en Franse vaten. De smaak van steenfruit typeert deze wijn, samen met een romige notentextuur en een vleugje Vanille.

La Jara Pinot Grigio, Veneto, Italië

Dit biodynamische wijnhuis, aan de oevers van de Piaverivier in de Italiaanse Veneto, is eigendom van de broers Massimo en Paolo Marion. Het is opgericht door hun familie in 1891. De naam “La Jara” betekent letterlijk kiezel en verwijst naar de witte rolkeien die door de rivier zijn afgezet. Deze witte wijn is gemaakt van organisch geteelde Pinot Grigio en heeft een erg fris en levendig karakter, met rijp fruit en bloemetjes in de neus. In de mond is hij rond en heeft hij een aangenaam lange afdronk met fijne zuren en lichte mineralen.

Monteabellon Verdejo, Rueda, Spanje

Zeer aangename Verdejo uit Rueda. Frisse, levendige aroma’s van tropisch fruit, zoals banaan. Ook mooie florale aroma’s, typisch voor de Verdejodruif. In de mond zeer fris en explosief. Lekker bij tal van visgerechten, zacht vlees, zeevruchten of als aperitief.

Rode Wijn

False Bay Pinotage, Zuid Afrika

Oude, niet gesnoeide wijnranken liggen aan de basis van deze intense Pinotage. De kleine druiven van deze verminkte wingerds zijn intens in smaak en rijk aan karakter. Een gisting in open vaten met natuurlijke gistcellen, aanwezig op de schil, zorgt voor de extractie van deze unieke smaken. Na een rijping van 6 maanden op eiken fusten herken je in deze wijn een intense neus van zwarte drop, chocolade en donker fruit.

Il Cascinone Crocera Barbera d’Asti, Italië

Araldica Vini is een van de belangrijkste coöperatieven in Piemonte, gekend om de uitstekende kwaliteit van zijn wijnen. Claudio Manera en Lella Burdese hebben de touwtjes in handen en volgen de teelt, oogst en gisting op de voet. Authenticiteit van locale druivensoorten en hun typische karakter zijn bepalende factoren. De druiven voor deze heerlijke barbera zijn afkomstig van zuidwestelijk georiënteerde wijngaarden. De alcoholische en malolactische gisting gebeurt in inox, waarna gedurende 12 maanden een gedeelte rijpt op Franse eik en een ander deel in traditionele Piemontese foeders. Het resultaat is een granaatrode wijn, met in de neus morellen en cacao en een vleugje kruiden. Proeven reveleert een wijn met een medium body en smaken als rijp fruit, leer en tabak.

Renwood California Zinfadel, Californië

Renwood Winery is gelegen tussen San Francisco en Lake Tahoe, in de Sierra Nevada-bergketen. Het wijnhuis is wereldwijd gekend voor zijn excellente zinfandels. Het feit dat ze een deel van de oudste zinfandelwijngaard ter wereld -de Grand Pèrevinyard- bezitten, draagt uiteraard een steentje bij aan de iconische status van hun zinfandels. Zalige wijn met een betoverend bouquet vol pruim en gedroogde oregano en als kers op de taart het fruit uit voorgaande uitdrukking in een zoete, zwoele en verleidelijke versie. Een heerlijke mondvol molligheid en zinderende zuurtjes zorgen voor een fantastische finale.

Morandé reserva Carmenère, Chili

Pablo Morandé richtte zijn eigen wijnhuis op in 1996, samen met zijn ravissante dochter Macarena. Ze hebben resoluut gekozen voor een vernieuwende stijl, waarbij de lat zeer hoog werd gelegd. Zo waren ze de eersten die wijnranken aanplantten in Casablanca, een koele en mistige vallei ten noorden van Santiago. Sinds hun start is Vina Morandé tot drie keer toe verkozen tot “Chilean Winery of the Year”. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt en gesorteerd, alvorens geperst te worden. Na een vatrijping van 9 maanden op Franse eik heeft deze wijn een heerlijke neus van verse tabak en braambes. In de mond is de wijn zeer intens, met een zachte toets van ceder. De zachte tannine ondersteunt de lange afdronk.

Sin Rodeo, Malbec, Argentinië

Het brede bouquet is een explosief van rijp rood fruit, en diezelfde heerlijke hoofdrolspeler is bij het proeven op een soepele manier van de partij. Een malse Malbec, die helemaal tot zijn recht komt bij een even sappige steak.

Rosé Wijn

De Bortoli Riddle Creek Rosé, Australië.

Te verkrijgen per glas, 1/4 karaf, 1/2 karaf, of per fles.

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen vanuit Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen
aan het hoofd van dit familiebedrijf. Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s, bieden ze het beste van wat Down Under op wijngebied in petto heeft. Deze bijzonder uitbundige rosé is gemaakt van Cabernet Sauvignon die slechts erg korte tijd in contact was met de most. Een koude gisting en korte maceratie liggen aan de basis van zijn fruitige structuur. Frambozen en aardbeien zijn alom tegenwoordig. De afdronk is zachtjes zoet, met een toets van lollypop.

False Bay Rosé, Zuid Afrika.

Te verkrijgen per glas; 1/4 karaf, 1/2 karaf of per fles.

Gelegen in het Zuid-Afrikaanse district Stellenbosch, werd Waterkloof opgericht door Paul Boutinot.
 Hij werkt op biologische wijze en investeert veel in natuurbehoud en -herstel. Waterkloof produceert wijnen van topkwaliteit en heeft op enkele jaren tijd een fameuze, benijdenswaardige reputatie opgebouwd. Wat druivenkeuze betreft, is de wijn schatplichtig aan de Rhône: Cinsault en een fractie Mourvèdre maken het mooie weer in deze heerlijke rosé. Dit vertaalt zich in een frisse wijn waarin zomers fruit een stijlvolle, delicate aanvulling vindt in de vorm van een flinke kruidigheid. Lekker bij aperitief, koude visgerechten, schaaldieren, schelpdieren.