Huiswijnen

Huiswijn Wit

De Bortoli Riddle Creek Semillon-Chardonnay, Australië.

Glas 4,20 euro |  ¼ 7,90 euro | ½ 14,60 euro | Fles 20,50 euro

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen vanuit Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen
aan het hoofd van dit familiebedrijf. Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s, bieden ze het beste van wat Down Under op wijngebied in petto heeft. Zowel de Semillon als de Chardonnay wordt een drietal weken vergist op eik. Mooie en volle smaken van kweepeer, citrus en zowel tropisch als steenfruit, met een subtiel kruidig karakter, maken van deze wijn een perfect evenwichtige wijn. Het tikje eik in de nasmaak maakt hem af.

Anvers Brabo Sauvignon Blanc, Australië.

Glas 5,20 euro | ¼ 9,80 euro | ½ 18,90 euro | Fles 24,90 euro

Het wijnhuis Anvers is de levensdroom van Wayne Keoghan en zijn Antwerpse wederhelft Myriam Morre. Ze leerden elkaar kennen in België in 1983 en de rest is geschiedenis. Nu wonen ze in Adelaide, waar ze in 1998 het wijnhuis startten. Ze runnen het met enorm veel passie en toewijding. Kenmerkend voor hun wijnen zijn een krachtig bouquet en een expressief karakter in combinatie met finesse. Deze sauvignon blanc is een lichte en levendige wijn, waarin men de smaak van witte bes, citrus en meloen herkent.

Huiswijn Rood

De Bortoli Riddle Creek Shiraz-Cabernet, Australië

Glas 4,20 euro | ¼ 7,90 euro | ½ 14,60 euro | Fles 20,50 euro

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen vanuit Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen aan het hoofd van dit familiebedrijf. Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s, bieden ze het beste van wat Down Under op wijngebied in petto heeft. Een warme gisting met voorzichtige kleurextractie en korte vatrijping op Franse en Amerikaanse eiken vaten, zorgen voor deze zachte maar volle wijn. Paars-rood van kleur met aroma’s van zwarte bes en kruiden. Een frisse smaak van rood fruit met een ondertoon van vanille en eik kenmerken deze mooie mengeling van Shiraz en Cabernet Sauvignon.

Anvers Brabo Cabernet Sauvignon, Australië

Glas 5,20 euro | ¼ 9,80 euro | ½ 18,90 euro | Fles 24,90 euro

Het wijnhuis Anvers is de levensdroom van Wayne Keoghan en zijn Antwerpse wederhelft Myriam Morre. Ze leerden elkaar kennen in België in 1983 en de rest is geschiedenis. Nu wonen ze in Adelaide, waar ze in 1998 het wijnhuis startten. Ze runnen het met enorm veel passie en toewijding. Kenmerkend voor hun wijnen zijn een krachtig bouquet en een expressief karakter in combinatie met finesse. Deze topper is een karmijnrode wijn, gemaakt van de cabernet sauvignon. De smaak van deze fruitbom wordt gedomineerd door zwarte bes en braam. We krijgen een zijdezachte textuur en geraffineerde nasmaak.

Huiswijn Rose

De Bortoli Riddle Creek Rosé, Australië.

Glas 4,20 euro | ¼ 7,90 euro | ½ 14,60 euro | Fles 20,50 euro

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen vanuit Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen
aan het hoofd van dit familiebedrijf. Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s, bieden ze het beste van wat Down Under op wijngebied in petto heeft. Deze bijzonder uitbundige rosé is gemaakt van Cabernet Sauvignon die slechts erg korte tijd in contact was met de most. Een koude gisting en korte maceratie liggen aan de basis van zijn fruitige structuur. Frambozen en aardbeien zijn alom tegenwoordig. De afdronk is zachtjes zoet, met een toets van lollypop.

False Bay Rosé, Zuid Afrika.

Glas 5,20 euro | ¼ 9,80 euro | ½ 18,90 euro | Fles 24,90 euro

Oude, niet gesnoeide wijnranken liggen aan de basis van deze intense Pinotage. De kleine druiven van deze verminkte wingerds zijn intens in smaak en rijk aan karakter. Een gisting in open vaten met natuurlijke gistcellen, aanwezig op de schil, zorgt voor de extractie van deze unieke smaken. Na een rijping van 6 maanden op eiken fusten herken je in deze wijn een intense neus van zwarte drop, chocolade en donker fruit.

Cava Campo Viejo Brut Reserva, Spanje

Glas 6,50 euro | Fles 29,70 euro

Deze cava heeft karakter, eigenheid en body. Zo is hij weliswaar gemaakt van de drie klassieke druivenrassen maar ligt het % aan gebruikte Xarel-lo heel wat hoger, wat aan deze mousserende wijn een mooie en echte volle structuur geeft. Bovendien is dit product van het type reserva, wat betekent dat hij 18 maanden heeft gerijpt op zijn droesem. Tel deze twee aspecten bij elkaar en voeg daarbij een erg getalenteerde wijnmaakster en je bekomt een schuimwijn met een bijzondere eigenheid. Deze cava is mond vullend, rond en heel goed gestructureerd, van het droge type “Brut”, maar toch met een rijke afdronk.

Rode wijnsuggestie

Tierra Fuerté, Spanje

Glas 6,90 euro | ¼ 13,30 euro | ½ 25,10 euro | Fles 34,50 euro

Méntrida is gelegen in de provincie Toledo, centraal Spanje is dit, in een van de allerwarmste regio’s op het schiereiland. Uit deze DO komen de gracianodruiven, die aan de basis liggen van deze erg sappige rode wijn. Dit druivenras heeft echter sterke zuren waardoor de druiven nood hebben aan deze hitte om tot volle rijpheid te komen. Het glas vult zich met uitgesproken rood fruit en een flinke dosis kruiden. Een jaar vatlagering rondt de krachtige tannines af en brengt balans en evenwicht.