icon gsm0032(0)3464 25 42icon mailde.kadee@telenet.beicon locationHandelslei 164, 2980 Zoersel
icon Facebook icon Instagram

Wijnkaart

 

Bubbels

Cava Campo Viejo Brut Reserva, Spanje.

Glas 6,30 euro | Fles 29,50 euro

Deze cava heeft karakter, eigenheid en body. Zo is hij weliswaar gemaakt van de drie klassieke druivenrassen maar ligt het % aan gebruikte Xarel-lo heel wat hoger, wat aan deze mousserende wijn een mooie en echt volle structuur geeft. Bovendien is dit product van het type reserva, wat betekent dat hij 18 maanden heeft gerijpt op zijn droesem. Tel deze twee aspecten bij elkaar en voeg daarbij een erg getalenteerde wijnmaakster en je bekomt een schuimwijn met een bijzondere eigenheid. Deze cava is mond vullend, rond en heel goed gestructureerd, van het droge type “Brut”, maar toch met een rijke afdronk.

Witte wijnen

De Bortoli Riddle Creek Semillon-Chardonnay, Australië.

Glas 3,90 euro | ¼ 7,40 euro | ½ 13,80 euro | Fles 19,50 euro

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen vanuit Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen
aan het hoofd van dit familiebedrijf. Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s, bieden ze het beste van wat Down Under op wijngebied in petto heeft. Zowel de Semillon als de Chardonnay wordt een drietal weken vergist op eik. Mooie en volle smaken van kweepeer, citrus en zowel tropisch als steenfruit, met een subtiel kruidig karakter, maken van deze wijn een perfect evenwichtige wijn. Het tikje eik in de nasmaak maakt hem af.

Anvers Brabo Sauvignon Blanc, Australië.

Glas 4,90 euro | ¼ 9,30 euro | ½ 18,10 euro | Fles 23,90 euro

Het wijnhuis Anvers is de levensdroom van Wayne Keoghan en zijn Antwerpse wederhelft Myriam Morre. Ze leerden elkaar kennen in België in 1983 en de rest is geschiedenis. Nu wonen ze in Adelaide, waar ze in 1998 het wijnhuis startten. Ze runnen het met enorm veel passie en toewijding. Kenmerkend voor hun wijnen zijn een krachtig bouquet en een expressief karakter in combinatie met finesse. Deze sauvignon blanc is een lichte en levendige wijn, waarin men de smaak van witte bes, citrus en meloen herkent.

False Bay Chenin Blanc, Zuid Afrika.

Fles 25,30 euro

Door de biologische manier van werken op het wijnhuis Waterkloof opteert de wijnmaker voor een natuurlijke en wilde gisting. Dit resulteert in een trager maar fijner fermentatieproces, waardoor elegantere wijnen verkregen worden. Opvallend bij deze Chenin zijn de aroma’s van rijpe appel en tropisch fruit, mooi onderbouwd door frisse zuren.

Misty Cove Sauvignon Blanc, Nieuw Zeeland.

Fles 29,50 euro

Zoals de naam doet vermoeden ligt het wijnhuis in een baai nabij de zee. De mist en koele wind zorgen voor een zeer aromatische wijn met “grassige” tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit.
Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is jong op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk. De aanwezige frisse zuren maken de wijn zeer levendig.

Ravenswood Vintners Blend Chardonnay, Californië.

Fles 31,50

De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Joels enige witte wijn is een chardonnay uit het koelere Sonoma. Hij kiest hier voor een frisse minerale stijl. In de zeer aangename geur herken je kruisbes, abrikoos en passievrucht. Deze subtiele stijl zet zich ook door in de mond. Een korte vatlagering op Franse eik geeft een toets van vanille en rondt het geheel mooi af.

La Jara Pinot Grigio, Veneto, Italië.

Fles 26,40

Dit biodynamische wijnhuis, aan de oevers van de Piaverivier in de Italiaanse Veneto, is eigendom van de broers Massimo en Paolo Marion. Het is opgericht door hun familie in 1891. De naam “La Jara” betekent letterlijk kiezel en verwijst naar de witte rolkeien die door de rivier zijn afgezet. Deze witte wijn is gemaakt van organisch geteelde Pinot Grigio en heeft een erg fris en levendig karakter, met rijp fruit en bloemetjes in de neus. In de mond is hij rond en heeft hij een aangenaam lange afdronk met fijne zuren en lichte mineralen.

Piedra Blanca Verdejo, Rueda, Spanje.

Fles 32,90

De naam van deze wijn verwijst naar de witte keien in de wijngaard. De 45 jaar oude Verdejo wingerds staan op de hoogste plaats van de wijde omgeving. Dit resulteert in een frisse wijn met een groene toets en tropische fruitaccenten. Een deel van de wijn vergist in nieuwe Franse eiken vaten. Lekker bij aperitief, koude visgerechten en kruidige, zuiderse visgerechten.

Rosé Wijn

De Bortoli Riddle Creek Rosé, Australië.

Glas 3,90 euro | ¼ 7,40 euro | ½ 13,80 euro | Fles 19,50 euro

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen vanuit Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen
aan het hoofd van dit familiebedrijf. Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s, bieden ze het beste van wat Down Under op wijngebied in petto heeft. Deze bijzonder uitbundige rosé is gemaakt van Cabernet Sauvignon die slechts erg korte tijd in contact was met de most. Een koude gisting en korte maceratie liggen aan de basis van zijn fruitige structuur. Frambozen en aardbeien zijn alom tegenwoordig. De afdronk is zachtjes zoet, met een toets van lollypop.

False Bay Rosé, Zuid Afrika.

Glas 4,90 euro | ¼ 9,30 euro | ½ 18,10 euro | Fles 13,90 euro

Gelegen in het Zuid-Afrikaanse district Stellenbosch, werd Waterkloof opgericht door Paul Boutinot.
 Hij werkt op biologische wijze en investeert veel in natuurbehoud en -herstel. Waterkloof produceert wijnen van topkwaliteit en heeft op enkele jaren tijd een fameuze, benijdenswaardige reputatie opgebouwd. Wat druivenkeuze betreft, is de wijn schatplichtig aan de Rhône: Cinsault en een fractie Mourvèdre maken het mooie weer in deze heerlijke rosé. Dit vertaalt zich in een frisse wijn waarin zomers fruit een stijlvolle, delicate aanvulling vindt in de vorm van een flinke kruidigheid. Lekker bij aperitief, koude visgerechten, schaaldieren, schelpdieren.

Rode Wijnen

De Bortoli Riddle Creek Shiraz-Cabernet, Australië.

Glas 3,90 euro | ¼ 7,40 euro | ½ 13,80 euro | Fles 19,50 euro

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen vanuit Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen aan het hoofd van dit familiebedrijf. Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s, bieden ze het beste van wat Down Under op wijngebied in petto heeft. Een warme gisting met voorzichtige kleurextractie en korte vatrijping op Franse en Amerikaanse eiken vaten, zorgen voor deze zachte maar volle wijn. Paars-rood van kleur met aroma’s van zwarte bes en kruiden. Een frisse smaak van rood fruit met een ondertoon van vanille en eik kenmerken deze mooie mengeling van Shiraz en Cabernet Sauvignon.

Anvers Brabo Cabernet Sauvignon, Australië.

Glas 4,90 euro | ¼ 9,30 euro | ½ 18,10 euro | Fles 23,90 euro

Het wijnhuis Anvers is de levensdroom van Wayne Keoghan en zijn Antwerpse wederhelft Myriam Morre. Ze leerden elkaar kennen in België in 1983 en de rest is geschiedenis. Nu wonen ze in Adelaide, waar ze in 1998 het wijnhuis startten. Ze runnen het met enorm veel passie en toewijding. Kenmerkend voor hun wijnen zijn een krachtig bouquet en een expressief karakter in combinatie met finesse. Deze topper is een karmijnrode wijn, gemaakt van de cabernet sauvignon. De smaak van deze fruitbom wordt gedomineerd door zwarte bes en braam. We krijgen een zijdezachte textuur en geraffineerde nasmaak.

False Bay Pinotage, Zuid Afrika.

Fles 20,70 euro

Oude, niet gesnoeide wijnranken liggen aan de basis van deze intense Pinotage. De kleine druiven van deze verminkte wingerds zijn intens in smaak en rijk aan karakter. Een gisting in open vaten met natuurlijke gistcellen, aanwezig op de schil, zorgt voor de extractie van deze unieke smaken. Na een rijping van 6 maanden op eiken fusten herken je in deze wijn een intense neus van zwarte drop, chocolade en donker fruit.

Alasia Barbera d’Asti, Italië.

Fles 29,30 euro

Araldica Vini is een van de belangrijkste coöperatieven in Piemonte, gekend om de uitstekende kwaliteit van zijn wijnen. Claudio Manera en Lella Burdese hebben de touwtjes in handen en volgen de teelt, oogst en gisting op de voet.  Authenticiteit van locale druivensoorten en hun typische karakter zijn bepalende factoren. De druiven voor deze heerlijke barbera zijn afkomstig van zuidwestelijk georiënteerde wijngaarden. De alcoholische en malolactische gisting gebeurt in inox, waarna gedurende 12 maanden een gedeelte rijpt op Franse eik en een ander deel in traditionele Piemontese foeders. Het resultaat is een granaatrode wijn, met in de neus morellen en cacao en een vleugje kruiden. Proeven reveleert een wijn met een medium body en smaken als rijp fruit, leer en tabak.

Ravenswood Vintners Blend Zinfadel, Californië.

Fles 30,80 euro

Ravenswood Winery staat voornamelijk bekend om zijn 'zins', wijnen gemaakt van de druif zinfandel. De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Het is een toegankelijke rode wijn met de focus op het rode fruit. Het zuur en zoet wisselen elkaar speels af en zijn bijgevolg mooi gebalanceerd. De fruitige aroma's worden verder aangevuld met een zwoele oosterse toets van specerijen. Om de wijn wat meer kracht en body te geven werd een klein percentage petite sirah en syrah toegevoegd. De wijn is 10 maanden opgevoed in eikenhouten tonnen, wat resulteert in een mooie rondeur.

Morandé reserva Carmenère, Chili.

Fles 27,80 euro

Pablo Morandé richtte zijn eigen wijnhuis op in 1996, samen met zijn ravissante dochter Macarena. Ze hebben resoluut gekozen voor een vernieuwende stijl, waarbij de lat zeer hoog werd gelegd. Zo waren ze de eersten die wijnranken aanplantten in Casablanca, een koele en mistige vallei ten noorden van Santiago. Sinds hun start is Vina Morandé tot drie keer toe verkozen tot “Chilean Winery of the Year”. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt en gesorteerd, alvorens geperst te worden. Na een vatrijping van 9 maanden op Franse eik heeft deze wijn een heerlijke neus van verse tabak en braambes. In de mond is de wijn zeer intens, met een zachte toets van ceder. De zachte tannine ondersteunt de lange afdronk.

Balbo Malbac Oak, Argentinië.

Fles 27,90 euro

De naam laat weinig aan de verbeelding over: Falasco is een echt familiebedrijf dat al bijna 8 decennia op de teller heeft staan . Op dit moment leidt Jorge Daniel Falasco het wijnhuis dat zijn grootvader in 1939 boven de doopvont hield. Respect voor tradities én dynamische flexibiliteit lopen als een rode draad door deze fantastische familiesaga. Bonarda is een relatief onbekende druif: in Noord-Italië wordt ze vooral gebruikt om nebbiolo en barbera te versnijden en staat ze zelden als monocépage op de kaart.
In Argentinië maakt de druif echter furore. Een stevig glas, dat het uitstekend doet bij kruidige gerechten met een rokerige toets.